Jste zde

Ájurvédská bylinná aromaterapie

Rozmanité vůně bylin, koření a květů využívá ájurvéda jako důležitou součást péče o udržení mentálního zdraví a dobré psychické kondice. Bylinnou aromaterapii lze použít k posílení životní energie prány a tím k podpoře celkové odolnosti organismu.

Bylinné vonné tyčinky pro váš domov

Bylinná aromaterapie ve formě 100% přírodních vonných tyčinek pročišťuje ovzduší našeho domova nebo prostředí, ve kterém pracujeme. Aromaterapeutická směs bylin je vyvinuta v souladu s konceptem 5 elementů, které vytváří naše životní prostředí a jejichž vzájemná harmonie ovlivňuje to, jak se v něm cítíme.

Ručně vyrobené vonné tyčinky obsahují pouze čistou směs ájurvédských bylin a Perseu odoratissimu, která svou dřevnatou strukturou udržuje tyčinkám tvar a pomáhá správně hořet. Tyto tyčinky tedy neobsahují žádné dřívko, které by do ovzduší pouštělo štiplavý zápach a jejich dým je velice jemný až neznatelný. Lehká vůně bylin je příjemně nevtíravá a nechává člověka pocítit svou očistnou sílu a osvěžující dotek, který zkvalitňuje vzduch, který dýcháme.

Indická nauka Vastu a 5 elementů

Vastu Šástra (vāstu śāstra) je védská nauka o architektuře a navrhování chrámů, budov, domů, měst, zahrad a veřejných prostranství. Pochází ze stejné védské civilizace, která nám před tisíci lety přinesla ájurvédu a jógu. Zatímco jógové ásany a dechové techniky pránájámy se vztahují na vnitřní svět člověka, podobně aplikace Vastu Šástry na jeho okolní fyzické prostředí napomáhá zdraví, harmonii a rovnováze jeho života.

Vastu je založeno na znalostech vzájemného působení pěti přírodních elementů: země (bhumi), vzduchu (vayu), ohně (agni), vody (jala) a prostoru (akasha), se kterými pracuje tak, aby se v domě posílil tok životní energie prány. Každému elementu odpovídá určitý světový směr, který pomáhá určit, jak uspořádat jednotlivé předměty v prostoru a který prostor vyčlenit jednotlivým oblastem a činnostem života, aby mohly prosperovat. Vastu Šástra věří, že náš den začíná a končí v našem domově, a proto je vytvoření pozitivní atmosféry a nastolení harmonie nesmírně důležité pro pohodu naší mysli, těla i ducha.

 

Vyberte si z nabídky 5 výjimečných bylinných tyčinek Vastu podle přírodního elementu, který chcete ve svém domově nebo pracovišti posílit:

 

  • AKASHA (prostor) pro vytvoření harmonického prostoru

  • VAYU (vzduch) pro posílení toku životní energie

  • AGNI (oheň) pro hřejivé teplo rodinného krbu

  • JALA (voda) pro úspěch a blahobyt života

  • BHUMI (země) pro klidný odpočinek a stabilitu domova

„Menší než nejmenší, větší než největší, duše dýchá ve skrytém srdci člověka.“  - Kathópanišad 

 

Doporučené produkty

AKASHA

Harmonie

AKASHA
95 Kč
-+

VAYU

Životní energie

VAYU
95 Kč
-+

AGNI

Láska

AGNI
95 Kč
-+

JALA

Blahobyt

JALA
95 Kč
-+

BHUMI

Dobré zdraví

BHUMI
95 Kč
-+

Přihlášení k odběru ájurvédského žurnálu a novinek

Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme dle podmínek zpracovávání osobních údajů. Z odběru novinek se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na tlačítko odhlásit či aktualizovat svá nastavení ve spodní části e-mailu. Více informací o ochraně osobních údajů naleznete na našich stránkách www.everest-ayurveda.cz.